Meer

Discover the beauty of Palawan

Port Barton is een prachtig gelegen vissersdorpje op ongeveer 3 uur van Puerto Princessa en 4 uur naar El Nido. Het is nog steeds erg authentiek, wat betekent dat de internetverbinding niet altijd werkt (zelfs de wifi niet) en dat de elektriciteit niet altijd werkt. Dat is de reden waarom het een prachtige plek is om te ontspannen en te genieten.

Voorbereid naar Port Barton
Neem vooraf voldoende spullen mee / koop .. Wanneer je zonnebrandcrème bijna klaar is, koop dan een nieuwe in Puerto Princessa of in El Nido. De prijzen zijn hoger in Port Barton omdat ze hier alles moeten vervoeren.

Elektriciteit
Er is geen elektriciteit op de eilanden. We raden je aan om de batterijen de nacht voordat je met onze eiland camping tour meegaat volledig op te laden. Vergeet niet een zaklamp of een hoofdlampje mee te nemen.

Wifi
Wil je online zijn in Port Barton? Dan heb je een probleem. De wifi in de meeste accommodaties werkt niet erg goed of is erg traag. In dit geval adviseren wij om een ​​simkaart van Globe of Smart te kopen, maar deze werkt niet op alle plekken. Gewoonlijk is het bereik rond 01.00 uur het beste voor een 4G-verbinding, iedereen gebruikt dezelfde mast en meestal is deze overbelast.

Geldautomaat
Er zijn geldautomaten in Puerto Princesa, Coron en El Nido.
Je moet genoeg geld opnemen om door Palawan te reizen, er is één geldautomaat (niet altijd werkend) in Port Barton, maar deze werkt niet altijd. Als je meer geld in één keer wilt opnemen, raad ik aan om naar een BPI te gaan. Je kunt daar 20.000 peso’s tegelijk opnemen. Bij andere banken is het meestal 10.000 peso.

Gezondheid
Als je via ons een rondleiding boekt, laat het ons dan van tevoren weten als je bepaalde allergieën / dieet (en) hebt, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Zeeziek
Als je snel zeeziek wordt, neem dan pillen in/mee om dit te voorkomen. Je kunt deze in veel winkels kopen. Als je het bent vergeten / niet kunt vinden, laat het ons dan van tevoren weten zodat we het kunnen brengen.

Snorkelen en zwemmen
Zwemmen en snorkelen zal een groot deel van onze tour zijn. Als je geen sterke zwemmer bent, vertel het ons en wij zorgen ervoor dat de gids voor je zorgt.

Snorkels en maskers zijn aanwezig op onze boot. Je kunt ook je eigen uitrusting meenemen als je wilt. Als je een enthousiaste zwemmer bent en van plan bent om veel tijd in het water door te brengen, is het een goed idee om een ​​safeguard met lange mouwen mee te nemen om je te beschermen tegen de sterke tropische zon en vervelende kwalen steken.

Eten
Ons menu is gebaseerd op traditionele Filipijnse gerechten met verse zeevruchten, groenten, fruit en rijst. De vis is eersteklas, we kopen onze vis rechtstreeks van de visser of we brengen onze eigen gevangen vis.
Wij bieden een aangepaste maaltijd voor mensen met allergieën, laat het ons weten als je allergieën hebt. Vegetariërs en veganisten zullen genieten van de vele gezonde gerechten die aan boord worden geserveerd.

Ga je op de mee kamperen? Wij adviseren u dit mee te nemen:
– Pet, zonnebrandcrème, zonnebril
– Sarong (voor alles om te gebruiken, als een handdoek, t-shirt, bescherming tegen de zon)
– Handdoek
– Extra set kleding en badkleding
– Muggenspray
– Sandalen of waterschoenen
– Drybag
– Camera, goed boek, muziekspeler
– Een reiziger moet altijd een goede reisverzekering hebben!

Aanbevolen accommodatie in Port Barton
– Elsa’s (direct aan het strand gelegen)
– Ausan (op het strand in een boomhut)
– Rubin Resort (heeft ook een zwembad)
– Dragon house Dorm (een slaapzaal)
– Summerhomes (op het strand)
– Deep moonn (op het strand)
– Of via AirBnB